Inaugurarea Centrului pentru persoane fără adăpost din Câmpina

Astăzi, 4 februarie 2013, a fost inaugurat Centrul de găzduire în regim de urgență pentru persoanele fără adăpost din Municipiul Câmpina. Slujba de sfințire a așezământului cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae” a fost oficiată de un sobor de preoți, informează TRINITAS TV.

„Persoanele care vor fi găzduite în acest așezământ dotat cu toate cele necesare, după standardele prevăzute de legislația în vigoare, vor avea posibilitatea, pe lângă găzduirea efectivă aici, să se bucure și de acea purtare de grijă părintească a părinților ce se vor afla în cadrul acestui așezământ. De asemenea mă bucur de colaborarea frumoasă dintre acest așezământ și spitalul care este peste drum”, a spus Arhim. Veniamin Goreanu, Consilier administrativ bisericesc.

Centrul este al doilea din cuprinsul Arhiepiscopiei Bucureștilor și primul de acest gen din județul Prahova. Așezământul este rezultatul colaborării dintre Asociația „Diaconia” a Patriarhiei Române și Primăria Câmpina.

Centrul dispune de 20 de locuri.

La slujba de binecuvântare a așezământului au participat oficialități locale și județene, reprezentanți ai Centrului Eparhial, preoți din cuprinsul Protoieriei Câmpina, dar și credincioși și binefăcători.

Comentarii Facebook


Știri recente