Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu îndeamnă să folosim libertatea în mod responsabil

Mitropolitul Olteniei a abordat în omilia duminicală tematica libertăţii şi a îndemnat să folosim acest dar de la Dumnezeu într-un mod responsabil pentru a dobândi mântuirea.

„Nu poți să folosești libertatea oricum, pentru că acela care folosește libertatea în păcat este subjugat păcatului”, a atenţionat ierarhul în predica rostită la Biserica Mântuleasa din Craiova.

Făcând referire la parabola fiului risipitor, Înaltpreasfinţia Sa a evidenţiat că „avem libertatea înscrisă în sufletul nostru, deoarece este semnul chipului lui Dumnezeu în persoana noastră”.

De asemenea, în omilie, Mitropolitul Irineu a vorbit despre înțelegerea conștiinței ca semn al prezenţei divine în om.

„Dumnezeu Atotputernicul nu șterge, odată cu păcatul, din sufletul și trupul nostru scânteia divină a conștiinței”, a spus Înaltpreasfinţia Sa evidenţiind că „libertatea întărește conștiința, iar  viața devine binecuvântare dacă ține cont de libertate și de conștiință”.

„Această scânteie divină, acest glas nemuritor și ceresc rămâne totuși întipărit în suflet chiar și în păcat. În necazuri, în dureri și chiar în boli, conștiința se trezește. Conștiința, glasul lui Dumnezeu, nu ne lasă să ne prăbușim până întru sfârșit”, a spus ierarhul despre conştiinţă.

În cadrul liturgiei oficiată duminică, 24 februarie, în Biserica Mântuleasa, Mitropolitul Olteniei a hirotonit diacon pe tânărul teolog și profesor Mihnea Bâlteanu pe seama parohiei craiovene.

Foto credit: Mitropolia Olteniei

Comentarii Facebook


Știri recente