„În temniţă am fost şi aţi venit la Mine” | Eveniment cultural în Penitenciarul din Arad

Conferinţă Penitenciar Arad

Decanul Facultăţii de Teologie din Arad, Prof. Univ. Cristinel Ioja, a susţinut vinerea aceasta o conferinţă în cadrul penitenciarului de maximă siguranţă din municipiu. Evenimentul a fost organizat în sala de festivităţi din incinta închisorii, informează Arhid. Asist. Univ. Tiberiu Ardelean.

Omul este taină şi lumină, Dumnezeu fiind Acela care dă valoare omului, le-a spus Părintele Ioja celor privaţi de libertate.

În cadrul evenimentului din 24 martie, un grup de studenţi teologi condus de Arhid. Asist. Univ.  Tiberiu Ardelean a susţinut un concert de cântări religioase specifice perioadei Postului Mare.

La finalul conferinţei, părintele decan a răspuns întrebărilor adresate, de cei privaţi de libertate, pe marginea temei alocuţiunii. Părintele capelan Vlad Oneţ a mulţumit oaspeţilor, asigurând conducerea instituţiei de învăţământ din Arad de toată dragostea şi de buna colaborare şi pe viitor.

La final studenţii teologi împreună cu deţinuţii prezenţi au intonat imnul pascal Hristos a Înviat…

Evenimantul a avut loc cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului.

 

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente

Mănăstirea Mușinoaele are un nou stareţ

Ieromonahul Sofronie Nechita este noul stareţ al Mănăstirii Mușinoaele din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Părintele a fost prezentat obştii duminică de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, care şi-a exprimat convingerea că noul stareţ va continua cu aceeași…