În Ţara Sfântă au ajuns primii pelerini români după doi ani de pandemie

După o perioadă de doi ani de pandemie, Ţara Sfântă a primit primii pelerini români.

Pelerinajul la Locurile Sfinte are loc în perioada 1-8 martie 2022 şi este organizat de Agenţia Basilica Travel a Patriarhiei Române.

Pelerinii au vizitat, printre altele, Mănăstirea „Sfântul Gheorghe” – Hozeva, unde se află moaştele Sf. Cuv. Ioan Iacob de la Neamţ, au mers apoi la râul Iordan, după care s-au îndreptat către oraşul biblic Ierihon.

În itinerariu a fost cuprins Aşezământul românesc de la Ierusalim, unde au fost întâmpinaţi de Arhimandritul Teofil Anăstăsoaie, Superiorul Așezămintelor Româneşti din Ţara Sfântă.

Pelerinii au participat duminică la Sfânta Liturghie oficiată la Aşezământul românesc de la Ierusalim de Arhim. Teofil Anăstăsoaie.

„Noi, cei de la Reprezentanţa Patriarhiei Române din Ierusalim, părinţii şi maicile care ne aflăm în misiune, i-am primit cu toată bucuria, i-am îmbrăţişat şi mai ales le-am spus că în timpul celor doi ani de aşteptare candela de rugăciune românească nu s-a stins în cetatea Ierusalimului”.

„Permanent am făcut rugăciuni, rugându-L pe Dumnezeu să se milostivească asupra întregii lumi şi mai ales asupra poporului român”, a declarat pentru Basilica.ro Arhim. Teofil Anăstăsoaie.

Detalii despre următoarele pelerinaje în Ţara Sfântă, cât şi despre condiţiile de participare, sunt disponibile pe site-ul Basilica Travel.

Foto credit: Reprezentanţa Patriarhiei Române la Locurile Sfinte

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente