În Tanzania a fost sfințită o biserică în cinstea Sfinților Luca al Crimeei și Paisie Aghioritul

Patriarhul Teodor al Alexandriei a sfințit săptămâna trecută o biserică în satul Masege din sudul Tanzaniei. Locașul de cult a primit ca ocrotitori pe Sfântul Luca al Crimeei și pe Sfântul Paisie Aghioritul.

Evenimentul a avut loc în cadrul vizitei oficiale efectuate de Preafericitul Părinte Patriarh Teodor în Tanzania, între 15 și 19 mai 2019.

Sfântul Paisie a fost canonizat de Sfântul Sinod al Patriarhiei Ecumenice în data de 13 ianuarie 2015, la 21 ani de la moartea sa.

De asemenea, în data de 18 mai, Patriarhul Alexandriei a botezat 350 de persoane care s-au convertit la Ortodoxie. Slujba a fost oficiată la Centrul Ortodox din Kidamali.

Patriarhul Alexandriei a oficiat Taina Sfântului Botez pentru 350 persoane din Tanzania. Foto credit: Patriarhia Alexandriei

A doua zi, Preafericirea Sa a oficiat Sfânta Liturghie la centrul mai sus menționat, apoi a inaugurat o clinică ocrotită de Sfântul Nicolae.

Ultima vizită a Patriarhului Teodor în Tanzania a avut loc în anul 2007.

Foto credit: Patriarhia Alexandriei

Citește și: A fost sfinţită prima biserică închinată Sfântului Paisie Aghioritul în Muntele Athos

Comentarii Facebook


Știri recente

Pe scurt: 7 domnitori români filantropi

Pentru că suntem în Anul comemorativ al filantropilor ortodocși români vă aducem în atenție 7 domnitori români și principalele lor realizări pentru care au rămas în istorie drept filantropi. 1. Sfântul Neagoe Basarab Sfântul Domnitor…

Hram la Huşi închinat Sfintei Chiriachi

Catedrala din Huşi îşi va serba marţi hramul închinat Sfintei Chiriachi, fecioara care a primit moarte martirică în timpul împăratului Diocleţian. Liturghia din data de 7 iulie va fi oficiată de Arhiepiscopul Ioachim al Romanului…