În Protoieria Bacău vor fi înfiinţate 13 centre de socializare pentru persoane vârstnice

Protoieria Bacău a organizat luni, 12 octombrie, o sesiune de formare în vederea înfiinţării de Centre de socializare pentru persoane vârstnice. Centrele urmează a fi inaugurate în cursul lunilor octombrie și noiembrie, atât în mediul urban, cât şi în cel rural.

La sesiunea desfăşurată în cadrul Proiectului socio-cultural „Hristos, lauda bătrâneților mele” au participat 20 de preoţi din protoierie. Întrunirea a avut loc la Așezământul social-filantropic al Parohiei „Sfinţii Trei Ierarhi” – Bacău.

Proiectul îşi propune să contribuie la reducerea abandonului persoanelor vârstnice de către propria familie; să încurajeze legăturilor inter-umane şi cu prioritate menţinerea relaţiilor cu membrii familiei; să promoveze respectarea principiului „îmbătrânirii active”.

În cadrul întâlnirii, părintele Ilarion Mâţă, Consilier eparhial al Sectorului Social-filantropic şi misionar, a susţinut o prelegere cu tema „Rolul terapiei spirituale în viaţa persoanelor vârstnice”.

Din partea municipalităţii a participat doamna Vasluianu Carmen Mihaela, director al Direcţiei de Asistență Socială a Municipiului Bacău, care, împreună cu doamna Costea Mioara, coordonator al Centrului de zi „Clubul Pensionarilor” din Bacău, au prezentat activităţile desfăşurate în cadrul centrului, dar şi oportunităţile unui parteneriat cu parohiile Protoieriei Bacău.

Foto credit: Protoieria Bacău

Comentarii Facebook


Știri recente