În preajma Zilei Naționale, Secretarul de stat pentru românii de pretutindeni a vizitat comunitatea din Chicago

Secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, Gheorghe Cârciu, a efectuat, în perioada 26-30 noiembrie, o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii, la Chicago.

Demnitarul român a participat la o serie de evenimente organizate de Consulatul General al României la Chicago și de comunitatea românească, care vizează programele și acțiunile dezvoltate în susținerea activității românilor din această zonă și sărbătorirea Zilei Naționale a României.

Delegația Departamentului pentru românii de pretutindeni (DRP) și-a început vizita prin participarea la Sfânta Liturghie oficiată duminică de Mitropolitul Nicolae al celor două Americi la Catedrala „Sfinții Constantin și Elena”.

Lor li s-au adăugat membrii Corului bărbătesc din Finteușu Mare, Maramureș, invitați la Chicago de Asociația Illinois Romanian American Community cu același prilej al Zilei Naționale. Corul bărbătesc a oferit răspunsurile liturgice și a prezentat la final un program de colinde.

Delegații DRP au participat luni la recepția oficială de Ziua României, organizată Consulatul General al României la Chicago și au vizitat mai multe comunități românești din zonă.

Secretarul de stat și-a exprimat bucuria și recunoștința, totodată, pentru faptul că românii din Chicago sunt în continuare profund atașati de valorile românești și a reiterat sprijinul DRP acordat credincioșilor români din aceste comunități în demersul comun de a păstra identitatea noastră spirituală.

Ulterior, delegația DRP a avut întrevederi cu reprezentanții Romanian American Network Inc/Romanian Heritage Center și ai revistei Tribuna Românească din Chicago. Secretarul de stat Gheorghe Cârciu a acordat și un interviu pentru canalul de televiziune Romanian Television Network Chicago.

Vezi mai multe detalii despre vizita la Chicago pe site-ul oficial al DRP.

Foto credit: DRP

Comentarii Facebook


Știri recente