În Parohia Săvineşti a fost inaugurată o casă de tip familial pentru 10 copii instituţionalizaţi

Zece copii instituţionalizaţi vor avea posibilitatea să locuiască într-o casă de tip familial construită în parohia Parohia Săvineşti II din Roznov, jud. Neamţ. Imobilul a fost inaugurat joia aceasta, a transmis Constantin Ciofu, corespondent Ziarul Lumina. 

Terenul a fost pus la dispoziţie de parohie care a contribuit şi la construcţie împreună cu autorităţile locale, o fundaţie şi o societate comercială.

La inaugurare au participat reprezentanţii instituţiilor implicate în proiect şi membrii comunităţii.

Preotul paroh Petru Munteanu a evidenţiat că proiectul a fost realizat datorită oamenilor care au înţeles necesitatea integrării sociale a copiilor din centrele de plasament.

„Tinerii beneficiari care locuiesc în acest aşezământ urmează studiile gimnaziale şi stabilesc relaţii de prietenie cu membrii comunităţii noastre. Părintele Ovidiu Ţărnă, misionar de caritate pentru centrele de ocrotire socială din judeţul Neamţ, a propus parohiei noastre înfiinţarea acestui proiect frumos. Ne dorim ca împreună să alcătuim o familie frumoasă care să mărturisească iubirea lui Dumnezeu”, a precizat pr. Petru Munteanu.

La Săvineşti au fost construite până în prezent trei case de tip familial pentru copiii din centrele de plasament. Prin astfel de locuinţe se urmăreşte integrarea tinerilor beneficiari în comunitate prin înlocuirea sistemului instituționalizat de protecție a copilului cu unul bazat pe conceptul familial.

Foto credit: Constantin Ciofu

Comentarii Facebook


Știri recente