În Parohia Izvoarele a fost inaugurat un monument dedicat Eroilor Neamului

Episcopul Severinului şi Strehaiei a inaugurat duminică un monument închinat eroilor neamului şi a resfinţit biserica parohială cu hramul Sf. Ierarh Nicolae.

Monumentul a fost construit în curtea bisericii, la inițiativa părintelui paroh Aurel Totoroanță, cu sprijinul comunităţii parohiale. Prin această construcţie au fost omagiaţi eroii neamului din comuna Izvoarele.

După resfinţirea lăcaşului de cult, liturghia a fost prezidată de Episcopul Nicodim.

Din soborul slujitor au făcut parte: pr. lect. univ. Adrian Cristian Mazilița, profesor de muzică la Facultatea de Teologie din Craiova, fiu al satului, arhid. prof. univ. Ioan Ardelean profesor de muzică la Universitatea „Ovidius” din Constanța, consilieri ai Episcopiei Severinului și Strehaiei, precum și preoți din satele învecinate parohiei Izvoarele.

Biserica din satul Izvoarele a fost construită între anii 1912 -1931 și a fost sfințită în anul 1931 de Episcopul Vartolomeu al Râmnicului Noul Severin. Parohia Izvoarele apartine administrativ de Protoieria Vânju Mare, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Lucrările de restaurare a bisericii și reparațiile au fost realizate cu sprijinul enoriașilor și sub purtarea de grijă a preotului paroh, care la finalul Sfintei Liturghii a fost hirotesit iconom stavrofor.

Foto credit: Episcopia Severinului şi Strehaiei

Comentarii Facebook


Știri recente