În oraşul filipinez Guiuan a fost instituită Ziua Sfântului Ioan Maximovici

În oraşul Guiuan din provincia filipineză Samarul de Est data de 2 iulie a fost declarată „Ziua Sfântului Ioan Maximovici”.

Hotărârea a fost adoptată de Consiliul legislativ al oraşului care a aprobat petiţia Misiunii Bisericii Ortodoxe Ruse din afara Rusiei în Filipine, informează Orthochristian.

Solicitarea a fost motivată de faptul că Sfântul Ioan de San Francisco s-a refugiat o perioadă în Insula Tubabo – unde se află oraşul Guiunan, după ce în China a fost instaurat regimul comunist.

El a rămas în memoria colectivă a filipinezilor ca un mare făcător de minuni, deoarece în perioada cât a locuit în Tubabo insula nu a mai fost lovită de nici un taifun, în condiţiile în care aceste furtuni erau des întâlnire în arhipelag.

În prezent ne rugăm şi muncim din greu pentru ca 2 iulie să fie recunoscută în toată Republica Filipine ca Ziua Sfântului Ioan Maximovici, a declarat ierom. Felipe Balingit, cel care s-a adresat consiliului legislativ în acestă privinţă.

În anul 2014 primarul din Guiuan a oferit sprijin pentru reconstruirea capelei aflate pe locul unde Sfântul Ioan Maximovici obişnuia să oficieze liturghia.

Lăcaşul de cult fusese distrus în 2013 de un taifun.

Canonizarea Arhiepiscopului Ioan de San Francisco a avut loc în data de 2 iulie 1994.

Foto credit: Orthochristian

Comentarii Facebook


Știri recente