În New Jersey se construieşte o biserică în stil maramureşean

În Long Valley, SUA, se construieşte o biserică de lemn, în stil maramureşean, în amintirea Unirii de la 1918, dar şi în memoria eroilor neamului românesc.

Proiectul a fost demarat în anul 2017 de părintele paroh Ionuţ Voicu. Ultimele imagini publicate pe contul de Facebook al Parohiei evidenţiază stadiul avansat al lucrărilor.

Catapeteasma, crucile, clopotul, icoanele şi mobilierul au fost comandate şi sculptate de meşteri populari din satul de unde se află mănăstirea Bârsana.

Biserica va avea 32 de metri înălţime, 13 metri lăţime şi 30 metri lungime. Lăcaşul de cult este construit în fomă de cruce.

Puteţi dona aici.

Foto credit: Biserica Izvorul Tămăduirii New Jersey

Comentarii Facebook


Știri recente

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sf. Nectarie” al Arhiepiscopiei Bucureştilor a organizat o sesiune de comunicări științifice

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din cadrul Fundației „Bucuria ajutorului” a Arhiepiscopiei Bucureștilor a organizat sâmbătă o sesiune de comunicări științifice, cuprinsă în proiectul „Academia de Îngriji Paliative”, informează Ziarul Lumina. Evenimentul a avut…