În Mitropolia Ardealului au început cursurile pentru obținerea gradelor profesionale în preoție

La Centrul de perfecționare de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu au început luni, 18 iunie, cursurile pentru obținerea gradelor profesionale în preoție.

La aceste cursuri s-au înscris peste 200 de preoți din cele cinci eparhii ale Mitropoliei Ardealului.

Participanții la cursurile pentru obținerea gradelor profesionale în preoție au fost prezenți la o sjubă de Te Deum oficiată de pr. prof. Nicolae Chifăr, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Sibiu, slujbă la care a participat și Mitropolitul Laurențiu al Ardealului.

În cuvântul adresat preoților, ierarhul i-a îndemnat să se pregătească temeinic în perioada următoare pentru ca misiunea lor în parohii să fie intensificată.

Înaltpreasfinția Sa a precizat că încadrarea preoților „a fost asimilată cu încadrarea profesorilor din învățământul de stat. De aceea, cursurile vechi de perfecționare s-au transformat în cursuri intense de pregătire pentru obținerea gradelor profesionale în preoție”.

Mitropolitul Laurențiu a descris această scurtă perioadă de formare a participanților ca pe o „împreună-slujire, pentru că în această perioadă veți avea cursuri și seminarizarea lor, dar și un program liturgic seara și dimineața când veți sluji cu toții”.

Deschiderea cursurilor a avut loc în Aula „Mitropolit Ioan Mețianu”, unde a avut loc o sesiune de informare și de prezentare a programului, susținută de consilierul cultural din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, pr. lect. Emanuel Tăvală.

Preoții prezenți au avut posibilitatea să-l asculte apoi pe arhid. prof. Ioan Ică jr. care le-a vorbit despre provocările Bisericii în contemporaneitate.

Foto credit: Mitropolia Ardealului

Comentarii Facebook


Știri recente