În imagini: Sfânta Matrona cinstită la Mănăstirea Pokrovsky din Moscova

IPS Arsenie, Mitropolit de Istra, a oficiat miercuri Sfânta Liturghie la Mănăstirea Pokrovsky din Moscova, în ziua cinstirii ocrotitoarei spirituale a așezământului: Sfânta Matrona.

La slujbă a luat parte Maica stareță Teofania, împreună cu obștea Mănăstirii Pokrovsky, copiii de la așezământul social al mănăstirii și câteva sute de credincioși.

Sfânta Matrona

Deși a venit pe lume fără darul vederii și a pierdut folosirea picioarelor de la vârsta de 17 ani, datorită vieții sale ascetice și rugăciunii necontenite, Dumnezeu a învrednicit-o de darurile vederii înainte și al facerii de minuni.

A fost canonizată de Biserica Ortodoxă a Rusiei în anul 1999, iar cultul ei s-a răspândit cu rapiditate în întreaga lume, la 19 ani de la canonizare.

Hotărârea ca Sfânta Matrona să fie trecută în Calendarul Bisericii Ortodoxe Române a fost luată în ședința Sfântului Sinod din 15 februarie 2018, în urma propunerii ierarhilor din Mitropolia Munteniei și Dobrogei.

Pentru prima dată de la introducerea ei în calendarul Bisericii Ortodoxe Române, Sfânta Matrona a fost cinstită miercuri și la Biserica Tabacu din Bucureşti. Detalii, aici.

Foto credit: Mănăstirea Pokrovsky

Comentarii Facebook


Știri recente