În imagini: Procesiunea spre Faleza Dunării din Tulcea și Slujba Aghesmei Mari

Preasfințitul Părinte Visarion a condus procesiunea clerului și credincioșilor spre Faleza Dunării din Tulcea, unde a oficiat luni Slujba Aghesmei celei Mari, informează site-ul eparhial.

După Sfânta Liturghie, numeroși credincioși s-au îndreptat de la Catedrala episcopală din oraș spre locul unde an de an se oficiază sfințirea cea mare a apei.

Credincioșii tulceni în procesiune spre faleza Dunării. Foto credit: Episcopia Tulcii

După ce apa a fost binecuvântată de Episcopul Tulcii, ierarhul a aruncat crucea, conform tradiției, în apa Dunării.

Episcopul Visarion al Tulcii, pregătindu-se pentru aruncarea crucii. Foto credit: Episcopia Tulcii

George Crăciun, în vârstă de 15 ani, a recuperat crucea, el fiind astfel cel mai tânăr tulcean care a realizat acest lucru.

Tradiție de Bobotează. Foto credit: Episcopia Tulcii

„A fost agitată Dunărea, dar am reuşit. Sunt pasionat de înot în aer liber. Am obţinut locul al III-lea anul trecut la proba de 100 de metri bras, la Cupa Bacăului”, a declarat George Crăciun pentru Agerpress.

Cei 8 tineri care s-au angajat în recuperarea crucii au primit daruri atât de la Episcopie, cât şi de la Consiliul Judeţean.

Foto credit: Episcopia Tulcii

Comentarii Facebook


Știri recente

Moaștele Sfântului Ioan Botezătorul ajung la Urziceni

Credincioșii din Urziceni pot aduce cinstire moaștelor Sfântului Ioan Botezătorul în Catedrala „Sfinții Împărați Constantin și Elena”, la finalul acestei săptămâni. Sfintele moaște ajung joi după-amiază, la ora 15.30. „Preoți, credincioși și copii purtând flori…