În imagini: Preoţii din protoieria Curtea de Argeş s-au reunit în conferinţă

Paraclisul cu hramul Sf. Calinic de la Cernica din cadrul Centrului Eparhial a găzduit luni conferinţa preoţilor din protoieria Curtea de Argeş, întâlnire prezidată de Arhiepiscopul Calinic.

În cadrul conferinţei au fost susţinute referate dedicate anului omagial 2018, informează Eparhia Argeşului şi Muscelului.

Înaltpreasfinția Sa a rostit un cuvânt în care a subliniat că „trebuie să cinstim memoria tuturor românilor și a celor ce ne-au ajutat în epopeea unică, lupta pentru Unirea cea Mare și Sfântă, așezată pe temelia martiriulului, pentru nădejdea dăinuirii”.

Chiriarhul Eparhiei a încheiat cuvântul felicitând preoții care au „desfășurat activități social-filantropice, educaționale, culturale, administrativ-gospodărești și catehetice” și a îndemnat „ca toți slujitorii Bisericii argeșene să lucreze și să înmulțească talanții dăruiți de Dumnezeu”.

De asemenea, clericii au fost îndemnați  să trateze cu „multă seriozitate misiunea de păstori sufletești pe care și-au asumat-o și să continue să lucreze cu râvnă duhovnicească în activitățile pastorale și sociale desfășurate în cadrul parohiilor pe care le păstoresc”.

În final, în cadrul conferinţei au fost discutate problemele actuale cu care se confruntă parohiile argeșene şi au fost identificate posibile soluţii.

Foto credit: Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului

Comentarii Facebook


Știri recente