În imagini: Pelerini din Alba Iulia în Țara Sfântă, împreună cu chiriarhul lor

Arhiepiscopul Irineu se află în pelerinaj în Țara Sfântă împreună cu un grup de clerici și credincioși din Eparhia Alba Iuliei, în perioada 11-19 decembrie 2018.

Chiriarhul Alba Iuliei are o legătură specială cu Țara Sfântă. Înaltpreasfinția Sa a fost în perioada 1989-1990 Superiorul Așezămintelor ortodoxe românești de la Ierusalim și Iordan și Reprezentantul Bisericii Ortodoxe Române pe lângă Patriarhia Ierusalimului.

De asemenea, Părintele Arhiepiscop a publicat patru volume despre locurile sfinte: „Țara Sfântă – arena operei mântuitoare”, „Lumină din cer la Ierusalim”, „Așezămintele românești de la Ierusalim și Iordan” și „Sfântul Ioan Iacob – sihastrul român de la Hozeva”.

Am preluat o selecție de fotografii din primele zile de pelerinaj. Pentru mai multe fotografii și detalii despre traseul pe care îl urmăresc românii din Alba Iulia în Țara Sfântă, accesați site-ul oficial al Eparhiei.

Vezi și: Pelerinaj Basilica Travel: Israelul pentru toți

Foto credit: Arhiepiscopia Alba Iuliei

Comentarii Facebook


Știri recente

Eroii români comemorați la cimitirul din Mons, Belgia

De sărbătoarea „Înălțării Domnului”, 28 mai 20202, au fost oficiate slujbe de pomenire a eroilor neamului românesc în toate catedralele, bisericile, mănăstirile, cimitirele şi monumentele închinate acestora din ţară şi străinătate. O ceremonie religioasă și…

Înălțarea Domnului la Paraclisul CMN | FOTO

Preasfințitul Părinte Ieronim Sinaitul, Episcop vicar patriarhal, a oficiat de Înălțarea Domnului, Sfânta Liturghie la altarul de vară de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului. Foto credit: Basilica.ro / Mircea Florescu   Urmăriți-ne pe Instagram!