În imagini: Mitropolitul Iosif a slujit la hramul Parohiei Antwerpen

Înaltpreasfinţitul Părinte Iosif, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale şi Meridionale, a slujit duminică la hramul Parohiei Antwerpen din Belgia. Comunitatea o are ca ocrotitoare pe Maica Domnului.

În diaspora, dacă sărbătoarea cade în timpul săptămânii, slujba este oficiată în duminica cea mai apropiată, pentru a facilita prezenţa întregii comunităţi la biserică.


Loc de muncă, permis de conducere şi o preoteasă înţelegătoare, criterii pentru clerici în diaspora: Mitropolitul Iosif


Slujba de hram a coincis cu relaxarea unor restricţii pandemice în Belgia. Au fost eliminate toate limitările impuse în ultima perioadă din pricina pandemiei, cu excepția obligativității purtării unei măști de protecție, a notat pe Facebook părintele paroh George Vâlcu.

Întâmpinarea Mitropolitului Iosif. Foto credit: Parohia Antwerpen/Marius Cătălin Toma.
Parohia românească din Antwerpen a fost înființată în anul 1993. Foto credit: Parohia Antwerpen/Marius Cătălin Toma.
Actualmente, numără 10.000 de credincioși în total, în regiunea Antwerpen-Mechelen-Lier, dar și în Essen, la nord de Scheldestad. Foto credit: Parohia Antwerpen/Marius Cătălin Toma.
Inițial, includea toată provincia Antwerpen, dar între timp au fost întemeiate parohii și în Hoogstraten și Turnhout, ca și în Aalst, Zeebrugge, Sint-Niklaas și Leuven. Foto credit: Parohia Antwerpen/Marius Cătălin Toma.
Parohia a fost recunoscută juridic de Statul Belgian în 1996. Foto credit: Parohia Antwerpen/Marius Cătălin Toma.

Foto credit: Parohia Antwerpen/Marius Cătălin Toma

Comentarii Facebook


Știri recente