În imagini: Mii de credincioși s-au rugat Sfântului Nifon împreună cu Arhiepiscopul Târgoviștei

Peste 20.000 persoane au participat sâmbătă la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon la Târgoviște, cu prilejul cinstirii Sf. Nifon, patriarhul Constantinopolului, informează site-ul oficial al Eparhiei.

În cadrul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinţia Sa a hirotonit în preot, pe seama Parohiei I.L. Caragiale, Protoieria Târgoviște Sud, pe diaconul Adrian Ioniță, absolvent al Facultății de Teologie și Științele Educației a Universității Valahia din Târgoviște.

În predică, chiriarhul a vorbit despre sfinți ca „modele existențiale și mijlocitori ai noștri către Dumnezeu, care au ajuns la nobila demnitate a sfințeniei prin smerenie, curăție, blândețe și devotament față de valorile Evangheliei lui Hristos”.

Evocând viața Sfântului Ierarh Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei a subliniat faptul că este „o personalitate marcantă a spiritualității și culturii noastre, care reverberează până astăzi în sufletele credincioșilor noștri”.


Vezi și: Sf. Nifon în Țara Românească: a condamnat păcatul și a binecuvântat dragostea (din însemnările Doamnei Despina)


În cadrul evenimentului au fost lansate mai multe volume apărute recent la Editura Arhiepiscopiei Târgoviştei.

La final au fost oferite diferite premii atât elevilor din Dâmbovița care s-au remarcat la Olimpiadele şi Concursurile Naţionale din anul școlar trecut cât și profesorilor lor. De asemenea, au fost premiați clerici și mireni din Eparhie s-au evidențiat în sprijinirea misiunii pastorale a Arhiepiscopiei Târgoviștei.

Sărbătoarea Sfântului Nifon a început la Târgoviște din ajun, atunci când a avut loc procesiunea cu moaștele marelui ierarh.

Mai multe detalii puteți afla consultând site-ul oficial al Eparhiei.

Foto credit: Arhiepiscopia Târgoviștei

Comentarii Facebook


Știri recente