În imagini: Învierea Domnului la Catedrala Mitropolitană din Timișoara

La cea mai importantă sărbătoare creștină, mii de timişoreni au venit la Catedrala Mitropolitană „Sfinţii Trei Ierarhi” din capitala Banatului, pentru a participa la Slujba de Înviere, oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului.

Mii de credincioși la Înviere pe Esplanada Catedralei din Timișoara. © Răzvan Fibișan

Potrivit rânduielii liturgice, slujba a debutat cu invitația de a lua lumină, continuând, apoi, cu tradiţionala procesiune în jurul sfântului lăcaş.

Mitropolitul Ioan împarte Lumina de Paști. © Răzvan Fibișan

Vorbind despre biruința Mântuitorului asupra morții, Mitropolitul Banatului a spus că „Învierea lui Hristos constituie nădejdea și chezășia învierii noastre”.

IPS Ioan în noaptea de Înviere, 8 aprilie 2018. © Răzvan Fibișan

Sfânta Liturghie a fost oficiată duminică dimineaţa, de la ora 10:00.

Mitropolitul Ioan în Catedrala din Timișoara. © Răzvan Fibișan

Mitropolitul Ioan a slujit împreună cu un sobor de clerici. În cadrul Sfintei Liturghii a citit Pastorala de Sfintele Paști 2018.

Slujba de Paști în Catedrala din Timișoara. © Răzvan Fibișan

„Cu flacăra credinței în Înviere, luminând în inimile noastre și mărturisită prin lumânările aprinse la miezul nopții, vă îndemn să umblați în această viață călăuziți mereu de Lumina Învierii lui Hristos.Vă îndemn de asemenea să fiți voi înșivă făclii aprinse în sfeșnicul țării și al Bisericii noastre strămoșești”, a îndemnat IPS Ioan.

Foto credit: Răzvan Fibișan

Comentarii Facebook


Știri recente