În imagini: Insula Corfu și-a cinstit ocrotitorul spiritual, Sf. Spiridon

Sfântul Ierarh Spiridon al Trimitundei a fost cinstit în ziua sa de pomenire la Catedrala „Sfântul Spiridon” din insula Corfu al cărei ocrotitor este. 

© imcorfu.gr

Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Nectarie, Mitropolit de Corfu, Paxos şi insulele Diapontice (Biserica Greciei), și de Înaltpreasfinţitul Părinte Ioanichie, Mitropolit al Muntenegrului și Litoralului (Patriarhia Serbiei).

© imcorfu.gr

În cuvântul rostit, Mitropolitul Nectarie a subliniat că  Sfântul Spiridon a răspuns cinstei pe care Dumnezeu i-a făcut-o omului, creându-l după chipul și asemănarea Sa.

© imcorfu.gr

„Sfântul Spiridon a sporit iubirea pe care Dumnezeu i-a dăruit-o omului, și-a înmulțit talanții și a arătat că a înțeles că viața sa este darul harului lui Dumnezeu. Sfântul Spiridon și-a dat seama de paternitatea lui Dumnezeu și a devenit diacon al voinței Sale”.

„Omul modern abandonează relația cu Dumnezeu și caută îndumnezeirea lui însuși, fără să vadă că realizările sale nu pot scuti oboseala pe care o simte de falsele promisiuni și tirania ideilor și sistemelor care Îl alungă pe Dumnezeu din viața noastră”.

„De aceea, avem nevoie de o revenire la relația noastră cu Dumnezeu, de o imitare a vieții sfântului și de un început de pocăință în viața noastră”, a îndemnat ierarhul grec.

Catedrala „Sf. Spiridon” – Corfu

Catedrala „Sfântul Spiridon”, cea mai renumită biserică din Corfu, a fost construită în anul 1589.

Catedrala este construită în formă de navă. Biserica este pictată în stil renascentist, reprezentând scene din viaţa Sfântului Spiridon.

În biserică, într-o parte se află racla de argint decorată cu pietre preţioase, în care sunt aşezate moaştele Sfântului Spiridon.

Foto credit: imcorfu.gr

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente