În imagini: Hirotonia noului Mitropolit de Symi la Patriarhia Ecumenică

Sanctitatea Sa Patriarhul Ecumenic Bartolomeu a oficiat duminică Sfânta Liturghie la Catedrala Sf. Gheorghe din Fanar, în timpul căreia a avut loc hirotonia întru arhiereu a mitropolitului-ales Hrisostom de Symi.

În timpul ședinței de miercuri, 7 februarie 2018, Sfântul Sinod al Patriarhiei Ecumenice l-a ales Mitropolit de Symi pe Arhimandritul Hrisostom Pitsis, protosinghelul Mitropoliei de Kos și Nisyros. Mitropolia de Symi are în jurisdicție insula omonimă din Arhipelagul Dodecanez. Insula este renumită pentru mănăstirea Panormitis construită în stil venețian în secolul 18, unde se află o icoană făcătoare de minuni a Sfântului Arhanghel Mihail, ocrotitorul insulei și al tuturor marinarilor din Dodecanez.

Fostul Mitropolit de Symi, Tilos, Halki și Kastellorizo purta același nume de Hrisostom și a trecut la cele veșnice la începutul lunii ianuarie 2018, în vârstă de 74 de ani.

Foto credit: Nikos Magginas/Patriarhia Ecumenică

Comentarii Facebook


Știri recente

Factbox: Ortodoxia românească în Canada

De Ziua Canadei (1 iulie), prezentăm principalele date despre prezența ortodocșilor români în această țară. Peste o cincime din populația Canadei este sosită în această țară prin imigrație. La recensământul din 2016, aproape un sfert…