În imagini: Episcopul Tulcii a binecuvântat viile la Mănăstirea Saon

Preasfințitul Părinte Visarion a sfințit miercuri, în ziua de sărbătoare a Sf. Mc. Trifon, viile de la Mănăstirea Saon, județul Tulcea.

Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie, apoi Sfințirea Mică a apei și a binecuvântat viile și livezile mănăstirii cu apă sfințită.

Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie în paraclisul mănăstirii. Foto: Episcopia Tulcii

Sfântul Trifon este cunoscut ca ocrotitor al grădinarilor și alungător al insectelor dăunătoare, fiind numărat și între Sfinții doctori fără de arginți.

Biserica Mănăstirii Saon este în curs de reabilitare. Foto: Episcopia Tulcii

Există tradiția ca în ziua pomenirii sale să se sfințească Agheasma mică și să se oficieze rugăciunile din Molitfelnic atribuite Sfântului Trifon și destinate alungării dăunătorilor din vii, grădini și țarini.

Mănăstirea Saon este înconjurată de vestitele vii de la Niculițel. Foto: Episcopia Tulcii

Tot în această zi, unii oameni gospodari aduc la biserică semințe de cereale și legume, spre a fi binecuvântate de preot, pentru semănat.

Icoana Sf. Trifon în via Mănăstirii Saon. Sfântul lăcaș este situat în zona viticolă Niculițel. Foto: Episcopia Tulcii

Capul Sfântului Trifon se află la Mănăstirea Xenofont din Muntele Athos, iar părți din moaștele sale se găsesc la Paraclisul Palatului Patriarhal din București și la parohiile „Cărămidarii de Jos” și „Sfântul Vasile” din Capitală.

Unul din hramurile Bisericii „Sf. Sava” din Iași este Sf.  Mc. Trifon, iar sfântul lăcaș are și un fragment din moaștele acestui sfânt în patrimoniu.

Vezi și:

Foto credit: Episcopia Tulcii

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente