În imagini: Episcopul Petroniu a slujit în biserica parohiei Dobrin

Preasfințitul Părinte Petroniu a slujit duminică în lăcaşul de cult al Parohiei Dobrin din Episcopia Sălajului.

Din soborul slujitor au făcut parte: pr. Mihai-Adrian Dobocan, consilierul cultural al Episcopiei Sălajului, pr.  Cătălin Lucaci, protopopul Zalăului, preoţi şi diaconi.

Cu această ocazie, Preasfințitul Părinte Petroniu a sfințit iconostasul recent restaurat din cadrul lăcașului de cult, informează Episcopia Sălajului.

În continuare, Preasfinția Sa a hirotesit sachelar pe părintele paroh Ioan-Sergiu Gaga în semn de apreciere a eforturilor și a activității rodnice desfășurate în plan pastoral şi misionar.

De asemenea, Preasfințitul Părinte Petroniu a acordat o diplomă de apreciere primarului comunei pentru implicarea în activitățile de finalizare a lucrărilor efectuate în incinta bisericii.

La rândul său, Preacucernicul Părinte paroh a mulțumit Preasfinţitului Părinte Petroniu pentru slujire, pentru distincția acordată și i-a oferit o cruce de binecuvântare.

În Dobrin există două lăcașuri de cult, respectiv unul de lemn și altul de zid. Biserica de lemn din localitatea Dobrin a fost construită în anul 1720.

Foto credit: Episcopia Sălajului

Comentarii Facebook


Știri recente