În imagini | Episcopul Damaschin Dorneanul a slujit la hramul Schitului „Sfânta Olga”

Preasfinţitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, a oficiat miercuri Sfânta Liturghie la hramul Schitului „Sfânta Olga”, scrie site-ul oficial al Eparhiei Romanului şi Bacăului.

Cu acest prilej, ierarhul a rostit un cuvânt în care a prezentat viața Sfintei Împărătese Olga şi i-a îndemnat pe cei prezenţi să urmeze credinţa şi viaţa duhovnicească pe care Sfânta Împărăteasă le-a petrecut pe pământ, „slăvind pe Dumnezeu mai ales în Biserică, după ce a primit Taina Sfântului Botez”.

Așezământul monahal cu hramurile Sfânta Olga, Împărăteasa Rusiei şi Sfântul Daniil Sihastru din localitatea Izvorul Berheciului, judeţul Bacău, a fost înființat în anul 2009, odată cu stabilirea în acest „colţ de rai” a maicii Modesta Bujor şi cu ridicarea unui mic paraclis, inițial metoc al Mănăstirii „Buna Vestire” din Tisa Silvestri.

Din anul 2011 au fost demarate lucrări de construcție a unui lăcaș de cult din lemn, sfinţit la data de 20 septembrie 2012. Din iulie 2014, metocul de la Izvorul Berheciului a primit, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, titulatura de schit.

Foto Credit: Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente