În imagini: Capela Sf. Luca a Spitalului de Boli Cronice și Geriatrie din Ștefănești a fost sfințită

Capela Spitalului de Boli Cronice și Geriatrie din Ștefănești

Arhiepiscopul Calinic al Argeșului și Muscelului a sfințit duminică, 9 iunie 2019, Capela Spitalului de Boli Cronice și Geriatrie „Constantin Bălăceanu Stolnici” din orașul argeșean Ștefănești.

După slujba de sfințire a urmat Sfânta Liturghie oficiată de ierarh în lăcașul de cult poartă hramul „Sfântul Ierarh Luca, Arhiepiscopul Crimeii”.

Biserica nu este pictată, ci împodobită cu tapet fotografic de calitate superioară realizat conform erminiei ortodoxe, informează Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului.

Spațiul liturgic a fost amenajat prin implicarea membrilor personalului medical, dar și a altor donatori.

Capela Spitalului de Boli Cronice și Geriatrie din Ștefănești. ©Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului

Pentru ajutorul oferit, Arhiepiscopul Calinic a oferit domnului Dan Manu, președintele Consiliului Județean Argeș, distincția eparhială ,,Sf. Neagoe Vodă Basarab”. De asemenea, în numele personalului medical, doamna manager Anca Stoiculescu a primit distincția eparhială ,,Sf. Mc. Filoteia”. Părintele Iorga Marius Romeo, slujitorul capelei, a primit distincția eparhială ,,Crucea Basarabă”.

Foto credit: Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului

Comentarii Facebook


Știri recente

25 de citate pro-viață de la Patriarhul Daniel

În preajma Bunei Vestiri, când sărbătorim Întruparea Mântuitorului în pântecele Fecioarei Maria și participăm la marșurile pentru viață organizate în numeroase localități din România și Republica Moldova, Basilica.ro prezintă 25 de citate pro-viață de la…