În imagini: Capela în care se roagă elevii militari de la Sibiu a fost sfințită

Capela Școlii de Instruire pentru Comunicaţii, Tehnologia Informaţiei şi Apărare Cibernetică din Sibiu a fost sfinţită joi, 16 septembrie, în urma unor lucrări de renovare. Slujba a fost oficiată de Mitropolitul Laurențiu al Ardealului.

„De fiecare dată când păşesc într-o unitate militară simt un fior şi îmi manifest preţuirea faţă de Armata ţării”, a mărturisit Mitropolitul Ardealului după slujba de sfințire.

„A fi ostaş al lui Hristos este un ideal care depăşeşte dorinţa personală şi interesele private şi de aceea vă mulţumim din tot sufletul pentru educarea tinerilor pe care o faceţi, nu doar militară, ci şi în taina credinţei”, a spus ierarhul.

„Tânărul luptător trebuie să aibă un crez, iar preotul şi soldatul depun un jurământ luat ca o garanţie în faţa lui Dumnezeu şi a celor care sunt responsabili de educarea noastră”, a subliniat IPS Laurențiu.

Cu ocazia sfințirii, ierarhul l-a hirotesit iconom pe preotul capelei și a oferit mai multe distincții celor care au ajutat la renovarea lăcașului de cult.

Capela în care se roagă elevii militari de la Sibiu este închinată Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel şi Sfântului Arhanghel Gavriil. Vezi mai multe detalii despre eveniment pe site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului.

Vă prezentăm o galerie cu imagini de la slujba de sfințire:

Foto credit: Mitropolia Ardealului

Comentarii Facebook


Știri recente