În imagini: Arhiepiscopul Alba Iuliei a slujit în Biserica Sfântului Mormânt

Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a slujit duminică în Biserica Sfântului Mormânt.

Slujba a fost prezidată de Înaltpreasfinţitul Părinte Teodosie, Arhiepiscop de Sevastia (Patriarhiei Ierusalimului), alături de care s-a aflat şi Mitropolitul Pantelimon din Biserica Ortodoxă Ucraineană (Patriarhia Rusiei).

De asemenea, din sobor a făcut parte şi Arhim. Teofil Anastăsoaie, reprezentantul Patriarhiei Române la Locurile Sfinte şi Superiorul Aşezămintelor Româneşti de la Ierusalim, Ierihon şi Iordan.

Arhiepiscopul Irineu se află în pelerinaj în Țara Sfântă împreună cu un grup de clerici și credincioși din Eparhia Alba Iuliei, în perioada 11-19 decembrie 2018.

Chiriarhul Alba Iuliei are o legătură specială cu Țara Sfântă.

Înaltpreasfinția Sa a fost în perioada 1989-1990 Superiorul Așezămintelor ortodoxe românești de la Ierusalim și Iordan și Reprezentantul Bisericii Ortodoxe Române pe lângă Patriarhia Ierusalimului.

Foto credit: Arhim. Teofil Anăstăsoaie/Facebook

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Recomandări pentru pelerini

Vineri, odată cu procesiunea Calea Sfinților, începe cel mai mare pelerinaj anual din capitală. Zeci de mii de credincioși din toată țara se vor îndrepta către Dealul Patriarhiei pentru a cinsti moaștele Sfântului Dimitrie cel…