În Duminica Samarinencei IPS Timotei s-a rugat împreună cu studenţii arădeni

IPS Timotei - Duminica Samarinencei (2)

În Duminica Samarinencei, Arhiepiscopul Aradului a participat la Sfânta Liturghie oficiată în biserica din incinta campusului studenţesc ,,Vasile Goldiş” din Arad, informează Protos. Iustin Popovici, Consilier Mass Media al Eparhiei.

Prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, rectorul UVVG; prof. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedintele Universităţii, dascăli, studenţi şi credincioşi din vecinătate s-au rugat împreună cu Chiriarhul locului.

În omilia Sa, IPS Timotei a explicat pericopa evanghelică în care a fost relatat dialogul Mântuitorului cu femeia samarineancă.

Fântâna din Evanghelie lasă a înţelege adâncul unei înalte învăţături revelate care nu pleacă de la cele pământeşti, ci de la cele spirituale şi nu mai puţin reale. Apa vie care ţâşneşte ca dintr-un izvor spre veşnicie potoleşte setea credinciosului pentru tot ce este netrecător sau pentru atingerea scopului întregii creaţii a lui Dumnezeu în vederea moştenirii Împărăţiei Cereşti, a precizat ierarhul.

La finalul Sfintei Liturghii, IPS Timotei a sfinţit o cruce care va rămâne spre închinare credincioşilor în sfântul locaş.

Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedintele UVVG, a mulţumit, în numele Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei pentru binecuvântare şi pentru cuvântul adresat celor prezenţi, precum şi pentru faptul că întotdeauna răspunde prin participare la evenimentele importante din viaţa academică a Universităţii.

Comentarii Facebook


Știri recente