În Catedrala Mântuirii Neamului se va sluji Liturghia recunoștinței naționale: Arhim. Melchisedec Velnic

Liturghia recunoștinței naționale

Arhim. Melchisedec Velnic a declarat pentru Doxologia că în Catedrala Mântuirii Neamului „se va sluji Liturghia recunoștinței naționale”, iar sfințirea ei „va aduce multă bucurie și pace pentru întreg neamul românesc”.

„Chiar dacă mulți s-au ridicat împotrivă, chiar dacă unii au comentat, mai mult, mai puțin, Biserica a mers mai departe”, a spus starețul Mănăstirii Putna, amintind specificul bisericii, acela de a fi „altar de jertfă” și „casă a lui Dumnezeu”.

„Catedrala Mântuirii Neamului nu este altceva decât un locaș unde ne vom adăposti și unde se sluji Liturghia recunoștinței naționale. Sfințirea ei va aduce multă bucurie și pace pentru întreg neamul românesc. Eu așa am simțit, așa am perceput și am această încredere. Pentru că Dumnezeu va căuta la jertfa și la darul acestui popor”.

Părintele stareț a subliniat și faptul că acest proiect, ca orice lucru bun, a deranjat „pe cel potrivnic”:

„Mulți au fost împotrivă, dar atunci când vor fi toți la unison de acord va fi un semn de întrebare. Atât timp cât sunt și împotrivă, aceasta înseamnă că deranjează pe cineva. Știm prea bine că lucrurile bune deranjează pe cel potrivnic; și știm cine este potrivnicul”.

„De aceea, cu nădejde, cu încredere, înainte!”, a recomandat Arhim. Melchisedec.

Vezi aici Programul sfințirii Catedralei Naționale.

Foto: captură video Doxologia

Comentarii Facebook


Știri recente