În ajun de Sfântul Nicolae, copiii au interpretat colinde şi scenete de Crăciun la Palatul Patriarhiei

La Palatul Patriarhiei a avut loc luni un spectacol cultural-artistic intitulat „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor” în cadrul căruia mai multe grupuri de copii au interpretat colinde şi scenete de Crăciun.

Evenimentul s-a desfăşurat în ajunul sărbătorii Sfântului Nicolae, în prezenţa şi cu binecuvântarea Patriarhului Daniel.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel s-a adresat celor prezenţi şi a rostit un cuvânt intitulat „Sfântul Nicolae – apărător al dreptei credinţe şi învăţător al iubirii milostive”.

Patriarhul României a subliniat că „Sfântul Nicolae este pentru toți copiii un model de râvnă sau zel, deoarece, având mintea curată și luminată de harul Sfântului Duh, stăruia mereu în învățătură, uimindu-i pe cei din jur cu înțelepciunea și priceperea sa”.

„De asemenea, Sfântul Nicolae era încă din copilărie model de înfrânare și cumpătare, de post şi de rugăciune”.

Potrivit Preafericirii Sale, „Sfântul Nicolae a rămas, în memoria creștinilor, mai ales ca un Părinte blând, darnic și iubitor, care vine în ajutorul oamenilor săraci și neajutoraţi”.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel i-a felicitat pe copiii participanţi, precum şi pe părinţii şi profesorii lor.

„Îi felicităm pe toți copiii participanți, care ne vor încânta prin frumoase momente artistice în care îşi arată dragostea lor față de Dumnezeu și de sfinții Lui, prin bucuria și priceperea cu care au pregătit acest spectacol”.

„Mulțumim, de asemenea, părinților, care i-au crescut pe copiii lor cu dragoste și căldură și care i-au format în spiritul valorilor creștine”.

„Totodată, felicităm pe dascălii lor și pe profesorii de Religie, pe preoții din parohii și pe directorii de școli, pe reprezentanții Ministerului Educației și ai Inspectoratului Școlar al Municipiului București, pe Părinții Protoierei și pe toți angajații celor 6 Protoierii bucureștene, pentru contribuția lor la organizarea acestui spectacol”.

După fiecare reprezentaţie, copiii au primit daruri şi binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

În faţa publicului s-au prezentat grupuri de copii de la:

  • Parohia „Sfânta Vineri – Nouă”, Protopopiatul Sector I Capitală – Școala Gimnazială ,,Nicolae Titulescu”;
  • Parohia „Sfântul Silvestru”,Protopopiatul Sector II Capitală – Școala Gimnazială ,,Sfântul Silvestru”;
  • Corala „Vocea tăcerii” din cadrul Comunității surzilor „Sfântul Ierarh Meletie – Arhiepiscopul Antiohiei” din București – miniconcert de colinde în limbaj mimico-gestual;
  • Parohia „Balta Albă”, Protopopiatul Sector III Capitală – Școala Gimnazială „Sfântul  Voievod  Neagoe Basarab”;
  • Parohia „Progresul I”, Protopopiatul Sector IV Capitală – Centrul Catehetic „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din cadrul Parohiei „Progresul I”;
  • Parohia „Sfântul Elefterie – Nou”, Protopopiatul Sector V Capitală – Liceul Teoretic „Dimitrie Bolintineanu”;
  • Parohia „Acoperământul Maicii Domnului – Drumul Taberei”Protopopiatul Sector VI Capitală – Colegiul Național „Grigore Moisil”.

La final, a fost prezentată o expoziție de picturi, icoane și handmade-uri, organizată în Sala „Europa Christiana” a Palatului Patriarhiei.

Spectacolul a fost organizat în colaborare cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, Protopopiatele I-VI Capitală, Palatul Patriarhiei – Centrul de conferințe, Centrul de Presă Basilica și cu sprijinul voluntarilor „Tineri în acțiune!” ai Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Mai multe imagini de la eveniment în Galeria Foto.

Foto credit: Basilica.ro / Mircea Florescu

Urmăreşte-ne pe Twitter:@agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente