În 31 de ediţii, campania „Prevenție și Educație pentru Sănătate” a ajuns la 6300 beneficiari

Prevenţie şi Sănătate ediţia 31 (15)

Peste 6000 de persoane au beneficiat până în prezent de campania Prevenție și Educație pentru Sănătate desfăşurată de voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului. A 31-a ediţie a avut loc vinerea aceasta în comuna Podenii Vechi, sat Bălțești – jud. Prahova.

La această acţiune au participat 9 voluntari ai Catedralei Naţionale. Cadrele medicale, specializate în stomatologie, nutriție, psihopedagogie şi fizioterapie, au prezentat celor peste 160 de elevi prezenți noțiuni generale despre igienă corporală şi orală, precum şi aspecte legate de psihopedagogie și nutriție.

Acţiunea de azi ne-a adus în fata unor copii cu o mare deschidere la informaţiile primite. Am avut plăcerea sa fiu susţinută în prezentare de o tânară domnişoară care le-a povestit colegilor de scoală ce înseamnă obezitatea şi ce implicaţii are, precum şi cum putem preveni aceasta boala. Constat cu bucurie o preocupare din ce in ce mai mare a parintilor si profesorilor in ceea ce priveste alimentatia sanatoasa, a declarat tehnicianul nutritionist Alina Ciuciuc.

În cadrul evenimentului a fost abordată şi problema conflictelor şcolare. România este pe primul loc în Europa în privinţa hărţuirii în şcoli, potrivit unui studiu realizat de Brandwatch şi publicat pe data de 7 mai 2017. Studiile arată că victimele acestui fenomen resimt efecte precum depresie, însingurare, anxietate, scăderea respectului de sine, au rezultate slabe la şcoală şi chiar dezvoltă gânduri suicidale.

În contextul acțiunii inițiale am abordat problematica conflictului, a agresivității și hărțuirii în grupările școlare. Am încercat, cu ajutorul elevilor, să-i determinăm pe aceștia să conștientizeze prezența acestor atitudini și comportamente, precum și a posibilităților de rezolvare în cadrul școlii și al familiei, al relațiilor interpersonale, a explicat psihologul Iulia Manolescu.

Ediția cu numărul 31 a campaniei de Prevenție și Educație pentru Sănătate s-a desfăşurat cu sprijinul sponsorului Carrefour Romania.

Foto Credit: Dan Prună/Voluntarii Paraclisului CMN

Comentarii Facebook


Știri recente