În 2020, Arhiepiscopia Timișoarei a implementat proiecte filantropice în valoare de 900.000 €

Suma investită de Arhiepiscopia Timișoarei în activitățile filantropice de anul trecut a fost de aproximativ 900.000 de euro, a anunțat eparhia pe site-ul oficial.

Activitatea socială din anul 2020 a fost prezentată public în cadrul Adunării eparhiale desfășurate sâmbătă, 23 ianuarie, la Centrul Eparhial. Întrunirea a avut loc sub președinția Mitropolitului Ioan al Banatului.

Şedinţa de lucru a fost precedată de o slujbă de Te Deum oficiată în paraclisul mitropolitan „Învierea Domnului”

Cei aproximativ 900.000 euro au fost direcţionaţi, anul trecut, către persoanele şi instituţiile aflate într-o situaţie financiară delicată.

„Cu toate greutățile de natură financiară”, menţionează eparhia într-un comunicat, „activitățile de întrajutorare au fost intensificate, din partea Centrului eparhial și a unităților noastre bisericești, fiind donate către spitale, școli, așezăminte pentru copii și vârstnici, credincioși bolnavi și singuri, familii cu mulți copii, echipamente medicale și de protecție, aparatură medicală, alimente și îmbrăcăminte, tablete, kilometri de lenjerie și alte obiecte de strictă necesitate”.

La finalul întâlnirii au fost prezentate și aprobate propunerile activităților programate pentru 2021, Anul omagial al pastorației românilor din afara României şi Anul comemorativ al celor adormiți în Domnul; valoarea liturgică și culturală a cimitirelor.

Foto credit: Arhiepiscopia Timişoarei

Comentarii Facebook


Știri recente