În 11 aprilie românii sărbătoresc pentru prima dată Ziua educaţiei financiare

Deputaţii au adoptat legea prin care ziua de 11 aprilie devine „Ziua educaţiei financiare”.

Legea a fost iniţiată de parlamentarul PNL George Tuţă şi semnată de alţi 50 de parlamentari de la mai multe partide politice.

„Ziua educaţiei financiare este despre a le oferi românilor instrumentele care să le permită accesul la un grad mai mare de bunăstare. O comunitate compusă din oameni educaţi este mult mai dinamică, mai viguroasă, mai egalitaristă”.

„Cu precădere acum, în zorii unei noi crize inflaţioniste, este datoria noastră să facem paşi reali în direcţia unei largi incluziuni financiare. Pandemia şi războiul trebuie să ne unească în a înţelege importanţa fiecărui om în mersul bun al unei economii şi al unei ţări”, a declarat deputatul George Tuţă.

Parlamentul României, Ministerul Finanţelor, Ministerul Educaţiei, Banca Naţională a României, Autoritatea de Supraveghere Financiară şi Institutul de Studii Financiare, precum şi alte autorităţi ale administraţiei publice centrale şi locale pot organiza manifestări publice, simpozioane, seminarii, mese rotunde sau alte tipuri de evenimente publice, în domeniul educaţiei financiare, dedicate acestei zile.

Autoritatea de Supraveghere Financiară a salutat adoptarea legii, arătând că România are nevoie de creșterea gradului de cuprindere a educației financiare atât la nivelul publicului larg, cât și la nivelul elevilor și studenților, pentru că doar așa vom putea avea piețe financiare dezvoltate și consumatori bine informați, care să ia decizii financiare în deplină cunoștință de cauză.

Foto credit: Public domain

Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica

Comentarii Facebook


Știri recente