Ierarhii Sucevei vor pune piatra de temelie pentru Mănăstirea Vadu Negrilesei, unde a sihăstrit Părintele Cleopa

Ierarhii eparhiei Sucevei și Rădăuților vor pune piatra de temelie pentru Mănăstirea Vadu Negrilesei în 2 decembrie. Sfântul lăcaș se va construi în apropierea chiliei din județul Suceava în care a sihăstrit pentru o perioadă Părintele Cleopa Ilie.

Ziua va începe cu Utrenia, la ora 8:00, și va continua cu Sf. Liturghie, oficiată în poiana din apropierea bordeiului Părintelui Cleopa.

De la ora 12:00, participanții vor merge în pelerinaj pedestru până la bordei, unde, de la ora 13:00, va fi oficiat Parastasul în memoria Părintelui Cleopa Ilie și a Părintelui Paisie Olaru.

Piatra de temelie va fi pusă de ierarhii Sucevei și Rădăuților, Părintele Arhiepiscop Calinic și Părintele Episcop-vicar Damaschin Dorneanul, la ora 16:00.

Anul acesta se împlinesc 125 de ani de la nașterea Părintelui Paisie Olaru și 110 ani de la nașterea Părintelui Cleopa.

Mănăstirea Vadu Negrilesei este înființată „din dorința de a marca aceste zile memorabile pentru spiritualitatea poporului român, dar, mai ales, pentru a pregăti cum se cuvine momentul mult așteptat al canonizării acestor cuvioși”, anunța Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților în prima parte a acestui an.

Părintele Ilie Cleopa a trăit ca pustnic în chilia din Munții Stânișoarei timp de 9 ani și 7 luni în anii 1950, perioadă în care venise, împreună cu Părintele Pasie Olaru și alți monahi, la Mănăstirea Slatina din județul Suceava.

Donează

Cont: RO18 RNCB 0234 0370 1091 0123
Titular: Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților

Contact

Arhim. Ștefan Gușă, stareț
Tel.: 0747791916.

Sursa foto: Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente