Cum va arăta schitul cuvioșilor Paisie și Cleopa de la Vadu Negrilesei: VIDEO

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a publicat un clip care prezintă proiectul noului schit aflat în curs de construcție la Vadu Negrilesei, un sat aflat în Munții Stânișoarei care a fost loc de sihăstrie pentru părintele Cleopa Ilie.

Arhiepiscopia a decis în ianuarie construirea așezământului monahal în cinstea Cuvioșilor Paisie Olaru și Cleopa Ilie, care vor fi canonizați de Sfântul Sinod în anul 2025, la împlinirea unui secol de la ridicarea Bisericii Ortodoxe Române la rang de patriarhie.

Proiectul de construire a fost anunțat în cadrul Permanenței Consiliului Eparhial din 18 februarie, când a fost ales și viitorul stareț al așezământului monahal, Arhimandritul Ștefan Gușă.

Schitul va fi ridicat „din dorința de a marca aceste zile memorabile pentru spiritualitatea poporului român, dar, mai ales, pentru a pregăti cum se cuvine momentul mult așteptat al canonizării acestor cuvioși”, au transmis reprezentanții Arhiepiscopiei Sucevei.

Cei care doresc să ajute la ctitorirea așezământului monahal o pot face prin donații în contul: RO18 RNCB 0234 0370 1091 0123.

Totodată, pentru mai multe detalii cu privire la modalitățile de sprijinire a construcției, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a pus la dispoziție și numărul de telefon al Arhim. Ștefan Gușă: 0747791916.

Părintele Ilie Cleopa a trăit ca pustnic în chilia din Munții Stânișoarei în anii ’50, timp de 9 ani și 7 luni.

Foto credit: Captură ecran Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților / Youtube

Urmăreşte-ne pe Instagram: @basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente