Ierarhia din Grecia discută astăzi despre genocidul grecilor

Pe agenda de lucru a ședinței celei de-a doua zile a Sinodului ierarhiei Bisericii Greciei se află cele mai semnificative probleme sociale cum sunt declinul populației dar și „genocidul grecilor contemporani”.

Sinodul Bisericii Ortodoxe a Greciei se află în ședință de lucru la Palatul Sinodal din Atena în perioada 8 – 11 octombrie 2019.

Potrivit programului, Mitropolitul Gavriil de Noua Ionia și Filadelfia va susține miercuri, 9 octombrie, un referat intitulat „Fenomenul declinului populației ca problemă națională semnificativă”.

Subiectul „genocidului grecilor contemporani” și al consecințelor legate de problema locului de muncă (șomaj în rândul tinerilor), incapacitatea de a crea noi familii, reducerea moralului, existența familiilor monoparentale și a cuplurilor de același sex va fi discutat pe baza referatului Mitropolitului Macarie de Sidirokastro.

„Anul acesta, Sfântul Sinod al Ierarhiei se întrunește din nou în contextul a multe probleme sociale, care adâncesc viața sănătoasă a poporului nostru și care îi creează sentimente de nesiguranță, făcând astfel viitorul incert, cel puțin dintr-o perspectivă omenească asupra lucrurilor”, a spus marți Arhiepiscopul Ieronim al Atenei și al întregii Elade în discursul adresat ierarhiei.

Joi, 10 octombrie, ierarhii greci vor discuta despre efectele tehnologiei digitale și ale spiritului tehnic în general asupra rolului și misiunii Bisericii, dar și despre provocările inteligenței artificiale (artificial intelligence).

Vineri vor avea loc alegeri pentru trei mitropolii vacante: Fthiotida, Kalavryta și Limnos. De asemenea, sinodul va alege noi episcopi vicari.

Foto credit: to pontiki

Comentarii Facebook


Știri recente