ICR Londra: Regele Mihai a fost omagiat printr-un eveniment online

Institutul Cultural Român din Londra a organizat duminică un eveniment online în memoria Regelui Mihai. 

Prelegere

De la ora 18:00, Andrew Popper, Șeful Casei Regale a României, a susţinut o prelegere despre momentele cele mai importante din viața Regelui subliniind reziliența, demnitatea și angajamentul său neclintit față de valorile democratice și față de țară.

„Am fost norocos să fi avut privilegiul de a fi în slujba Regelui Mihai și de a-l cunoaște. Regele nu a fost doar un model pentru mine, ci eroul meu. Era modest și curtenitor, trata pe toată lumea cu bunătate și respect, indiferent de rang și poziție socială și era cu adevărat interesat de viața celor care lucrau pentru el”, a precizat Șeful Casei Regale a României.

Concert şi expoziţie

Totodată, ICR Londra a prezentat o expoziție cu imagini rare ale Regelui Mihai, curatoriată de Arhivele Naționale ale României.

De la ora 19.00, a fost prezentat un concert înregistrat, la sediul ICR Londra, de muzicienii Nelly Miricioiu, Alexandra Dariescu și Remus Azoiței, decorați cu „Ordinul Coroana României”.

Din programul concertului au făcut parte: Elegie, J. S. Bach: Gavotte en Rondeau din Partita pentru vioară No. 3, G. Puccini: Vissi d’arte din Tosca, F. Chopin: Preludiu nr. 15, G. Enescu: Lăutarul din Impressions d’enfance, A. Lara: Granada, V. Filip: Capriciu No. 3, J. Massenet: Méditation din opera Thaïs.

În deschiderea programului, MS Margareta, Custodele Coroanei române, a transmis un mesaj.

Evenimentul a fost organizat de Institutul Cultural Român, cu sprijinul Ambasadei României la Londra și al Familiei Regale a României.

Sursă foto: Digi 24

Comentarii Facebook


Știri recente