Icoana Maicii Domnului Îndrumătoarea a fost cinstită la cea mai veche mănăstire de maici din România

Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului „Îndrumătoarea” a fost cinstită duminică la Mănăstirea vâlceană Ostrov, cea mai veche mănăstire de maici din țară.

Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a oficiat Sfânta Liturghie la așezământul monahal, informează Arhiepiscopia Râmnicului.

În cadrul omiliei sale, ierarhul le-a vorbit credincioșilor despre Maica Domnului și le-a spus că este „model pentru trăirea virtuţilor şi împlinirea lor”.

Totodată, Arhiepiscopul Râmnicului a evidențiat că Fecioara Maria este „exemplu de propovăduire a lui Hristos spre o deplină cunoaștere a Lui în lume”.

Icoana Maicii Domnului, considerată o capodoperă artistică a acelor timpuri, este printre puținele din cele donate de Sfântul Neagoe Basarab despre existența cărora se mai cunoaște astăzi.

Poartă numele de „Îndrumătoarea” pentru că Maica Domnului Îl poartă pe Iisus pe brațul stâng, iar cu mâna Îl arată întregii lumi ca Mântuitor.

Mănăstirea Ostrov este ctitoria Sfântului Voievod Neagoe Basarab și a soției sale Despina.

Foto credit: Arhiepiscopia Râmnicului

Comentarii Facebook


Știri recente

25 de citate pro-viață de la Patriarhul Daniel

În preajma Bunei Vestiri, când sărbătorim Întruparea Mântuitorului în pântecele Fecioarei Maria și participăm la marșurile pentru viață organizate în numeroase localități din România și Republica Moldova, Basilica.ro prezintă 25 de citate pro-viață de la…