„Icoana – fereastră spre cer” | Atelier de pictură în Protopopiatul Rupea

Parohia Comăna de Jos din Protopopiatul Rupea a organizat sâmbătă, 13 mai 2017, atelierul de pictură pe sticlă intitulat Icoana – fereastră spre cer. La eveniment au participat 26 de copii din satele Comăna de Jos, Comăna de Sus, Crihalma şi Cobor din județul Brașov, informează site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului.

Potrivit părintele Ion Alexandru Petrica, Protopopul de Rupea, copiii au învățat să picteze pe sticlă. Această tehnică este caracteristică școlilor de iconari din Transilvania. Activitatea a avut loc în contextul Anului omagial al sfintelor icoane, al iconarilor şi al pictorilor bisericeşti.

Copiii din Comăna au participat și la alte activități organizate de Protopopiatul Rupea, în colaborare cu alte parohii. Printre acestea se numără atelierul de încondeiat ouă organizat în Parohia Cuciulata. Activitatea a avut loc la muzeul parohial din localitate și a adunat peste 20 de copii din cele două parohii din Protopopiatul Rupea.


Atelierul Icoană-fereastră spre cer va fi accesibil și copiilor din alte parohii din Protopopiatul Rupea. La viitoarele activități vor participa copii din Rupea, Jibert, Măieruș sau Augustin, iar în cadrul atelierului, cei mici vor afla mai multe despre tradiția a picta icoane pe sticlă.

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…