Iași | Acțiune filantropică pentru pacienții spitalului de Psihiatrie Pădureni-Grajduri

Societatea Ortodoxă a Femeilor Române din Iași împreună cu Fundația Medicală Providența și cu Paraclisul mitropolitan Sfântul Nicolae Domnesc, au organizat în luna iulie o acțiune filantropică la Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Pădureni-Grajduri.

La inițiativa acestei organizații, în decurs de mai multe săptămâni s-au strâns peste 450 de volume pentru îmbunătățirea fondului de carte al bibliotecii spitalului destinat celor 390 pacienți, informează doxologia.ro.

Cu acest prilej, Pr. Constantin Năclad, coordonatorul paraclisului mitropolitan, a subliniat beneficiile lecturii.

O carte cu siguranță te face mai bun. Într-o carte poți descoperi bucurie, gânduri bune, sentimente, trăiri, sensibilitate. De aceea, am ales să ducem cărți într-un loc cu sute de oameni speciali, de care nu trebuie să uităm, a spus Pr. Constantin Năclad, coordonatorul paraclisului mitropolitan.

Daniela Chideșa, secretar la Societatea Ortodoxă a Femeilor Române Iași, a spus că pacienţii au primit darul cu bucurie, exprimând curiozitate și entuziasm.

În această activitate, voluntarii au fost sprijiniți de părintele Vasile Țarcă, preot misionar de caritate la biserica din incinta așezământului.

Cu sprijinul unor oameni de suflet, pe lângă darul de carte, beneficiarii unității medicale au primit și produse de patiserie.

Comentarii Facebook


Știri recente