I.P.S. Mitropolit Nifon decorat cu Ordinul “Coroana României”

Joi, 23 octombrie 2014, Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon i-a fost conferit, la Palatul Peleş din Sinaia, Ordinul Coroana României în grad de Ofiţer de către M.S. Mihai I, Rege al României, după cum informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Târgoviştei.

Această înaltă distincţie regală i-a fost conferită Înaltpreasfinţiei Sale, aşa cum spune motivaţia decretului, pentru “conducerea cu blândeţe, înţelepciune şi har a activităţilor internaţionale ale Bisericii Ortodoxe, iar astăzi a Arhiepiscopiei Târgoviştei. Pentru respectul şi afecţiunea faţă de Coroană, de valorile şi principiiile ei. Pentru legăturile atât de strânse, istorice şi spirituale, dintre Arhiepiscopia Târgoviştei şi Familia Regală a României”.

Precizăm că M.S. Mihai I, alături de membri ai Familiei Regale a României, a vizitat Arhiepiscopia Târgoviştei de câteva ori,un moment notabil fiind cel al participării la ceremoniile legate de comemorarea a 400 de ani de la moartea martirică a lui Mihai Voievod Viteazul şi aniversarea a 500 de ani de la sfințirea Mânăstirii Dealu, la 8 septembrie 2001.

Comentarii Facebook


Știri recente