Aşezământul de la Techirghiol pentru copii abandonați va fi inaugurat | „După 6 ani de muncă, în 6 august îmi văd visul împlinit”

Așezământul destinat copiilor abandonați sau provenind din familii dezavantajate social și a mamelor aflate în dificultate, care a fost construit la Techirghiol, jud. Constanţa, va fi inaugurat vineri, 6 august 2021.

Slujba de sfinţire a aşezământului social cu hramul „Sfântul Cuvios Arsenie cel Mare” va fi oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, începând cu ora 18:00.

Construcţia a început în 2015, iar lucrările au fost executate cu ajutorul oamenilor de bine care au oferit sponsorizări şi donaţii, până în prezent fiind cheltuiţi peste 420.000 de euro.

Inițiatorul și coordonatorul proiectului este Părintele Banu Claudiu, preot paroh la Biserica „Sfântul Mina” din Constanţa. Aşezământul a fost construit pe terenul aflat în proprietatea parohiei.

„Așezământul este aproape gata. Sunt şase ani de muncă și încercări, căci atunci când faci lucrarea Domnului nu poate fi decât de la greu în sus, dar, așa cum spune Însuși Hristos – Îndrăzniţi! Eu am biruit lumea! (Ioan 16:33) – așa am zis și eu: unde nu pot eu, face Dumnezeu. Și așa a fost!”, a declarat Părintele Claudiu pentru Basilica.ro.

El a spus că totul a plecat de la un vis, care acum a devenit realitate.

„Pe tot parcursul acestui proiect L-am avut alături pe Dumnezeu Care mi-a fost alături prin adevărații eroi din această lucrare: sponsorii și donatorii. Ei mi-au auzit strigătul, visul, dorința ca cei nevoiași să aibă o casă. Terenul a venit, apoi lucrarea în sine unde nu am făcut concesii. Totul este nou, de foarte bună calitate, așa cum mi-aș fi făcut la casa mea”.

„Le mulțumesc tuturor prietenilor mei fără de care această lucrare nu ar fi fost gata. Totul a fost făcut ca în familie, cu cei apropiați pentru cei sărmani. Ce am face noi fără Hristos? El adună în jurul Lui oameni buni. Eu sunt doar o unealtă în Mâna Lui. În 6 august îmi văd visul împlinit. Restul, devine istorie, cu bine şi cu rele”, a mai afirmat clericul.

Întrucât mai sunt lucruri de făcut până la inaugurarea proiectului, cum ar fi multe facturi de plată restante, Părintele Claudiu lansează un nou apel de sprijin.

Cei care doresc să ajute, pot dona în contul afişat pe pagina de Facebook a Părintelui Claudiu Banu.

Tatăl a patru copii, Părintelui Banu i-a venit ideea de a ridica acest centru după vizitele efectuate la copiii abandonaţi în spitale, dar şi la cei din casele de copii.

Aşezământul de la Techirghiol poate găzdui, pe o perioadă nedeterminată, între 30 şi 50 de persoane, în funcţie de necesităţi.

Foto credit: Facebook / Preot Claudiu Banu

Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile!

Comentarii Facebook


Știri recente