Hristos lucrează în tot ceea ce întreprindem din punct de vedere spiritual – Episcopul Ignatie

Episcopul Hușilor a vorbit luni, 10 iunie 2019, la Sfânta Liturghie ce a precedat conferința pastoral-misionară din Protopopiatul Vaslui despre prezența lui Hristos în acțiunile noastre.

În cuvântul de învățătură rostit în biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Vaslui, ierarhul a evidențiat un citat din Pilda viței și a mlădiței:

„Orice mlădiţă care nu aduce roadă întru Mine, El o taie; şi orice mlădiţă care aduce roadă, El o curăţeşte, ca mai multă roadă să aducă” (Ioan 15: 2).

Această parabolă, a spus ierarhul, subliniază „faptul că noi nu putem face nimic în viața aceasta fără conștiința că Hristos lucrează în tot ceea ce noi întreprindem din punct de vedere spiritual”.

La final, Episcopul Hușilor a îndemnat „să avem încredințarea interioară, lăuntrică, că nu putem face nimic fără harul lui Dumnezeu”.

După Sfânta Liturghie, la sediul Protopopiatului Vaslui a avut loc conferința semestrială cu tema „Satul vasluian: între migrație și depopulare”, informează Episcopia Hușilor.

Preasfințitul Părinte Ignatie a prezentat cu această ocazie opinia Sa despre fenomenul migrației, vorbind din prisma ierarhului misionar al diasporei românești din Spania și Portugalia, funcție pe care a avut-o înainte de a fi episcop la Huși.

În acest sens, Episcopul Hușilor a apreciat activitatea Bisericii Ortodoxe Române din diaspora ca fiind una rodnică fapt care contribuie la menținerea unei legături compacte cu biserica.

Foto credit: Episcopia Hușilor

Comentarii Facebook


Știri recente