Hristos împărtășit copiilor în Parohia Satchinez, județul Timiș

În cursul acestei săptămâni, la parohia ortodoxă cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir”, din comuna Satchinez, Protopopiatul Sânnicolau Mare, județul Timiș, s-a constituit un nou grup de cateheză pentru anul 2013-2014, care păstrează numele precedentului, respectiv „Pr. Prof. Dr. Aurel Crăciunescu”, informează Ziarul Lumina, Ediția de Banat. Noul grup cuprinde elevi care au participat și anul trecut la catehezele susținute în cadrul proiectului „Hristos împărtășit copiilor”, la care se vor alătura și alți elevi care doresc să se apropie de Biserică și să cunoască învățăturile de credință pe care aceasta le propovăduiește.

Fiind prima întâlnire din noul an, după rugăciunea de început, elevii au primit partea I și a II-a a ghidului catehetic „Viața noastră cu Dumnezeu”, după care au participat activ la lecție. S-a discutat despre Botezul Domnului, pe baza ghidului catehetic.

„Această primă întâlnire din cadrul proiectului „Hristos împărtășit copiilor” vine să aducă un nou set de cunoștințe pe care dorim să le prezentăm elevilor implicați. Cateheza a avut loc într-o clădire din curtea bisericii și au participat zece elevi care au stabilit la finalul întâlnirii un set de reguli menite să ajute la buna desfășurare a orelor petrecute împreună de tinerii implicați în acest proiect. În acest mod se dorește implicarea celor tineri în viața bisericii, prin participarea la cateheze, care diferă de orele de religie, pe care aceștia le urmează în cadrul școlii. Lecțiile sunt interactive, ceea ce îi implică în mod direct pe copii în descoperirea cuvântului lui Dumnezeu, precum și propovăduirea lui în viața socială”, a declarat Alexandru Hrab, coordonatorul proiectului în cadrul Parohiei Satchinez.

Comentarii Facebook


Știri recente