Hristos cel Înviat ne cheamă la o viață radical nouă, depărtată de răutate, nedreptate, violență și războaie

„Hristos cel Înviat creează făptura cea nouă și ne cheamă la o viață radical nouă; o viață depărtată de răutate, viclenie, nedreptate, inegalitate, violență, de războaie și de agresivitate; o viață a sincerității și adevărului, o viață în lumina Învierii”.

Arhiepiscopul Atenei și al întregii Elade a transmis un mesaj de speranță cu prilejul Sfintelor Paști reamintind că de Învierea lui Hristos „prăznuim omorârea morții”.

„Învierea lui Hristos”, a transmis Arhiepiscopul Ieronim, „conduce modul de viețuire legat de Cruce, jertfirea de dragul tuturor, cu harul nemărginit care însoțește această jertfă, dincolo de moarte, dincolo de moartea biologică”.

Învierea lui Hristos este cea care „dă sens vieții și istoriei”.

„Învierea Dumnezeu-Omului a desființat nu doar moartea, ci a desființat toată stăpânirea diavolului”, a subliniat Arhiepiscopul Atenei adăugând că „rămâne la libera noastră alegere să transformăm întristările în căutarea profunzimii lui Dumnezeu, Care este adevăratul obiectiv al dorinței noastre, și să facem din crucea noastră personală o căutare a Crucii lui Hristos”.

„Să trăim Învierea în mod existențial și să Îl primim pe Hristos în inima noastră”, a îndemnat Arhiepiscopul în mesajul său pascal.

El a dat ca exemplu pe Sfinții Apostoli care se prezentau ca „martori ai Învierii” și a atras atenția că „aceasta este și identitatea noastră creștină”.

Foto credit: AMNA

Comentarii Facebook


Știri recente