Hrană sufletească şi trupească pentru pacienţii Spitalului din Curtea de Argeş

Milostenia sau îndurarea creştină izvorăşte din iubirea de Dumnezeu şi de aproapele şi ia forma ajutorării materiale şi morale a semenilor aflaţi în nevoie. Mântuitorul, modelul desăvârşit al milosteniei, ne-a înştiinţat că la Judecata de apoi faptele îndurării trupeşti şi sufleteşti sunt acelea care ne vor deschide porţile fericirii veşnice.

Ieri, 25 martie 2015, de Praznicul Bunei-Vestiri, angajaţii Spitalului Municipal din Curtea de Argeş şi pacienţii aflaţi internaţi în această perioadă, au participat la Sfânta Liturghie, oficiată în Biserica Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, situată în curtea instituţiei spitaliceşti, după cum informează eparhiaargesului.ro

În cuvântul de învăţătură, preotul Matache Diodor a subliniat că, Arhanghelul Gavriil este primul purtător de cuvânt al veştii celei bune pentru mântuirea omului, al faptei celei minunate a lui Dumnezeu – întrucât mântuirea omului nu putea veni fără fapta cea minunată a lui Dumnezeu. Preacurata Fecioară Maria a fost prima care a primit această veste bună şi a fost cel dintâi om care s-a cutremurat de frică şi de bucurie.

Bucuria duhovnicească a fost deplină, când, după săvârşirea Sfintei Liturghii şi a parastasului pentru cei plecaţi în Ţara de peste veac, familia preotului slujitor Matache Diodor a dăruit alimentele necesare mesei de prânz pentru toţi suferinzii internaţi în Spitalul Municipal Curtea de Argeş. Acestea au fost sfinţite, în prezenţa donatorilor, după care s-a făcut rugăciune şi în sala de mese, iar lacrimile celor care s-au bucurat de merinde, au fost mai mult decât grăitoare.

Comentarii Facebook


Știri recente

25 de citate pro-viață de la Patriarhul Daniel

În preajma Bunei Vestiri, când sărbătorim Întruparea Mântuitorului în pântecele Fecioarei Maria și participăm la marșurile pentru viață organizate în numeroase localități din România și Republica Moldova, Basilica.ro prezintă 25 de citate pro-viață de la…