Hramul Spitalului de Urgență pentru Copii Sf. Doctori fără de arginți Chir și Ioan din Galați

În ziua de prăznuire a Sfinților Doctori fără de arginți Chir și Ioan, Spitalul de Urgență pentru Copii și-a sărbătorit ocrotitorii. Acesta este primul spital din județul Galați căruia i-a fost rânduit un ocrotitor spiritual.

De ziua hramului, în capela construită în curtea Spitalului a fost oficiată Sfânta Liturghie, după care, ierarhul Dunării de Jos, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian, în prezența copiilor internați și a cadrelor medicale a săvârșit o slujbă de mulțumire și parastasul pentru toți ostenitorii Spitalului de Copii din Galați, trecuți la Domnul, după cum a precizat Părintele Molocea Gabriel.

În încheiere, ierarhul Dunării de Jos a oferit iconițe tuturor participanților la Sfânta Liturghie.

După slujirea liturgică, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, împreună cu preoții slujitori, au vizitat saloanele unde sunt internați cei mici, încurajându-i în suferință și oferindu-le daruri.

***

Piatra de temelie pentru noul lăcaș din incinta Spitalului a fost așezată de Chiriarhul Dunării de Jos la data de 3 octombrie 2011, pentru ca, la data de 28 noiembrie 2012, în cadrul manifestărilor pastoral-misionare prilejuite de sărbătorirea la Galați a Sf. Apostol Andrei, ÎPS Dionisie, Mitropolit de Corint, și ÎPS Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, au săvârșit slujba de binecuvântare pentru începerea slujirii în noua capelă a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sfinții Doctori fără de arginți Chir și Ioan” din Galați. Capela spitalului a primit, de asemenea, în dar, ca hram și ocrotitori, alături de Sfinții Doctori fără de arginți, pe Sfinții Patapie și Luca al Crimeii.

Comentarii Facebook


Știri recente