Hramul Seminarului Teologic Sfântul Ioan Gură de Aur din Slobozia

Miercuri, 13 noiembrie 2013, școala pentru formarea viitorilor preoți din Eparhia Sloboziei și Călărașilor, Seminarul Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia, a îmbrăcat veșminte de sărbătoare, prăznuindu-și patronul spiritual, pe marele patriarh constantinopolitan Sfântul Ioan Gură de Aur, potrivit sf-esc.ro

Cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a participat la Sfânta Liturghie la Mănăstirea „Sfinții Voievozi” din Slobozia, gazdă fiind preacuviosul părinte arhimandrit Rafail, înconjurat de părinți consilieri, profesori, preoți și diaconi.

Din partea Seminarului, la acest moment festiv au vorbit părintele director Gabriel Badea și a prezentat rezultatele primului Simpozion Național „Bărăganul românesc între sacru și profan”, adunate într-un volum, iar doi elevi Cristian Dumitru și Toader Cătălin din clasa a XI-a au susținut referatele: „Episcopia Sloboziei și Călărașilor. Două decenii de existență” și „Sfinții Împărați Constantin și Elena. Modele de cârmuire creștină”.

Elevul Nicușor Dragoe din clasa a XII-a a prezentat a doua parte a programului festiv în care membrii Corului Seminarului au adus bucurie participanților pregătind un moment artistic, interpretând cântece din repertoriul bisericesc.

Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a vorbit despre modelul de viață, care este Sfântul Ioan Gură de Aur pentru elevii seminariști și pentru preoții începutului de secol XXI. Cunoașterea vieții sale, a operei sale ne ajută să găsim răspunsuri pentru multele probleme pe care viața de zi cu zi le ridică înaintea noastră.

Preasfinția Sa a felicitat corpul profesoral pentru misiunea educativă pe care o săvârșesc și le-a urat elevilor Seminarului Teologic spor în urcușul spiritual pe care îl împlinesc. Preasfințitul a înmânat bursele acordate de Sfânta Episcopiei celor mai buni 16 elevi ai Seminarului Teologic.

Comentarii Facebook


Știri recente