Hramul Seminarului Teologic Sf. Ioan Gurã de Aur din Târgoviște

Miercuri, 13 noiembrie 2013, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitul Pãrinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon s-au desfășurat festivitățile dedicate hramului Seminarului Teologic „Sf. Ioan Gurã de Aur” din Târgoviște, după cum informează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei.

Evenimentul a debutat cu Sfânta Liturghie, în Catedrala Mitropolitană din Târgoviște, la care au participat, delegații Centrului Eparhial, P.C. Părinți Consilieri, părinți profesorii, elevii așezământului teologic, alături de unii din părinții lor, și slujitorii Catedralei, după care, în sala de festivități a școlii, a avut loc un program artistic și muzical dedicat ocrotitorului acesteia.

În mesajul transmis de către Înaltpreasfinția Sa, cu acest prilej, a fost evidențiată personalitatea Sf. Ioan Gurã de Aur, figurã proeminentã a intregii creștinătății din toate timpurile, care și-a pus, cu putere, amprenta asupra epocii sale, afirmându-se drept un important deschizător de drumuri și creator de istorie.

Vestitor neîncetat al iubirii lui Dumnezeu, marele pãrinte bisericesc, a fost și un strãlucit teolog care ne-a introdus în taina cunoașterii lui Dumnezeu și a oferit rãspunsuri adecvate, în libertatea iubirii lui Hristos, adesea contra curentului, la provocãrile timpului sãu, așternând astfel un drum al bucuriei și al speranței.

Comentarii Facebook


Știri recente