Hramul Seminarului Teologic Ortodox din Cluj

Seminarul Teologic Ortodox din municipiu îi va cinsti în mod deosebit pe patronii lor spirituali, „Sfinții Trei Ierarhi”. Cu ocazia sărbătoririi hramului în data de 30 ianuarie, instituția de învățământ teologic va organiza săptămâna viitoare o serie de evenimente, informează radiorenasterea.ro

Manifestările vor debuta luni, 28 ianuarie, de la ora 18, în sala „Nicolae Ivan”, unde va avea loc vernisajul expoziției de icoane pe sticlă intitulată „Flori duhovnicești – Sfinții Trei Ierarhi”. Vor expune lucrări, elevii de la cercul de pictură al Seminarului Teologic Ortodox, coordonati de domnul profesor Cristian Hideg. Tot în cadrul acestui eveniment, elevii seminariști vor susține și un recital de cântece tradiționale. Elevii Seminarului vor fi dirijați de părintele diacon Daniel Mocanu. Manifestările se vor încheia cu o sesiune de comunicări despre viața și teologia „Sfinților Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Sf. Ioan Gură de Aur”.

În ziua hramului, elevii seminariști împreună cu profesorii unității de învățământ vor participa în Catedrala mitropolitană la Sfânta Liturghie ce va fi oficiată de ÎPS Părinte Andrei. În cadrul slujbei corul Facultății de Teologie Ortodoxă dirijat de pr. Prof. univ. dr. Vasile Stanciu și al Seminarului Teologic dirijat de pr. Prof. dr. Petru Stanciu vor da răspunsurile la Sfânta Liturghie.

Potrivit directorului Seminarului Teologic Ortodox din Cluj-Napoca, pr. Liviu Vidican Manci în această instituție învață în prezent aproximativ 300 de elevi. La nivel liceal sunt 3 clase: una de pastorală, alta de filologie- engleză intensiv si ultima de filologie-română. Anul trecut a fost înființat și ciclul primar, fiind organizate 2 clase I și 2 clase pregătitoare. Pr. Liviu Vidican a precizat că începând de anul școlar viitor în cadrul Seminarului Teologic Ortodox din Cluj va funcționa și ciclul gimnazial, urmând să fie înființate și 2 clase a V-a.

Comentarii Facebook


Știri recente